قبل در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (24,130 امتیاز)
با یک مثال نحوه محاسبه سنوات برای کارگری که چند سال سابقه داره رو توضیح بدید.
1 پاسخ
قبل توسط (37,890 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

در محاسبه سنوات با دو مفهوم متفاوت روبرو هستیم.  یکی پایه سنوات و یکی هم حق سنوات.

پایه سنوات سالانه از سوی شورای عالی کار مشخص می شود و برای کارگرانی است که حداقل یک سال در کارگاه مشغول به کار بوده اند.  یعنی تمامی کارگرانی که سال اول کار خود را در  یک کارگاه به پایان رسانده اند از سال بعد مشمول دریافت پایه سنوات می شوند.

حق سنوات مزدی است که در آخر کار یا پایان سال به کارگر داده می شود، همه کارگران مشمول دریافت حق سنوات هستند.

نحوه محاسبه حق سنوات با مثال:

برای محاسبه حق سنوات آخرین حقوق دریافتی کارگر در سال جاری را ضرب در تعداد روزهای کارکرد کرده و سپس تقسیم بر 365 میکنیم.

حق سنوات = آخرین حقوق × ( ۳۶۵ ÷ تعداد روزهای کارکرد )

به عنوان مثال اگر آخرین حقوق دریاقتی شخصی ۷,۵۰۰,۰۰۰ تومان باشد و این شخص به مدت ۳۰۰ روز کار کرده باشد حق سنوات وی به این صورت محاسبه خواهد شد:

۶,۱۶۴,۳۸۴ = ۷,۵۰۰,۰۰۰ × ( ۳۶۵ ÷ ۳۰۰ )

نحوه محاسبه پایه سنوات با مثال :

برای محاسبه پایه سنوات بعد از سال اول با استفاده از جدول سنوات تجمیعی می توان پایه سنوات را محاسبه کرد. در واقع برای هر سال مبلغی به عنوان پایه سنوات اعلام می شود. برای کارگران با چند سال سابقه، پایه سنوات تجمیعی بر اساس سابقه فرد بدست می آید. به عنوان مثال‌ برای کارگری با ۱۵ سال سابقه (  ۱۵ سال منتهی به ۱۴۰۳  ) ، پایه سنوات تجمیعی روزانه برابر ۸۰۸,۶۰۹ ریال می باشد. یعنی این میلغ به مزد روزانه کارگر اضافه می شود. مثلا برای یک ماه ۳۰ روزه مبلغ ۲,۴۲۵,۸۲۷ تومان به عنوان پایه سنوات به حقوق وی اضافه می شود

برای محاسبه پایه سنوات کارگران با سابقه می توانید از طریق لینک زیر جدول پایه سنوات تجمیعی را دانلود نمایید.

جدول پایه سنوات تجمیعی تا سال ۱۴۰۳