باز هستیم
مشاوره بیمه یا اداره کار
021-91023784
واتساپ
0 امتیاز
81 بازدید
در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (130 امتیاز)

در کارگاه بنده حدود ۲۰ نفر مشغول به کار هستند که برخی از کارگران در سال ۱۳۸۵و ۱۳۸۴ (یعنی قبل از سال ۱۳۹۲) در شرکت مشغول به کار هستند.  حالا با توجه به بخشنامه وزارت کار در سال ۹۲ در مورد پایه سنوات، (که بر اساس آن کارگران قراردادی هم می‌بایست پایه سنوات دریافت کنند) چندتا سوال داشتم در خصوص شیوه محاسبه و اعمال پایه سنوات آن‌ها.  

نکته: در این بخشنامه ذکر شده که در صورت تسویه حساب سنوات مربوط به سال‌های قبل از ۱۳۹۲، لازم نیست پایه سنوات سال‌های قبل بر روی حقوق سال ۹۲ محاسبه و اضافه شود بلکه باید از سال ۱۳۹۲ پایه صفر و به صورت سالانه یک پایه سنوات به پایه قبلی اضافه شود. 

۱. یعنی آیا برای اعمال پایه سنوات در حقوق ۱۴۰۱ کارگری که در سال ۱۳۸۵ استخدام شده، فقط پایه سنوات از سال ۱۳۹۲ به بعد به صورت سال به سال اضافه و پرداخت شود؟ (یعنی فقط ۹ سال پایه سنوات برایش لحاظ می‌شود نه ۱۵ سال )

۲. منظور از تسویه سنوات سال‌های قبل از ۹۲، تسویه حق سنوات است یا تسویه پایه سنوات؟

۳. در فرض پرداخت سنوات، آیا پایه سنوات صفر می شود و از سال ۹۲ به بعد باید سال به سال  پایه سنوات رو افزایش بدیم یا اینکه از سال ۱۳۸۵ باید پایه آنها محاسبه شود؟

۴. با توجه به اینکه بنده حق سنوات و عبدی را با کارگران مجموعه خودم سال به سال تسویه می‌کردم ولی برگه تسویه با امضای کارگر ندارم، باز هم قانونا مکلف به پرداخت آن هستم یا خیر؟

ممنونم

1 پاسخ
0 امتیاز
قبل توسط (24,680 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط
 
بهترین پاسخ
با توجه به بخشنامه مزد سال ۱۳۹۲ تصویب گردید که به کارگران قراردادی حتی اگر سنوات خود را تسویه حساب کرده باشند نیز پایه سنوات پرداخت گردد. بنابراین وقتی پرداخت پایه سنوات در بخشنامه سال ۱۳۹۲ درج شده و پایه سنوات به یک سال گذشته و سالهای قبل کارگر ارتباط دارد بنابراین پایه سنوات کارگران قراردادی که در پایان قرارداد کار خود سنوات خود را تسویه حساب کرده باشند، از ابتدای سال ۱۳۹۱ محاسبه و پرداخت خواهد شد

فرض کنیم کارگری از سال ۸۵ شروع به کار کرده و قراردادهای کتبی با مدت یک ساله داشته است. این کارگر در پایان هر قرارداد کار سنوات خود و مانده مرخصی خود را از کارفرما دریافت کرده و تسویه حساب کامل نموده است. برای محاسبه پایه سنوات تجمیعی این کارگر طبق بخشنامه مزد سال ۱۳۹۲ اعمال خواهد شد.

بنابراین پایه سنوات تجمیعی کارگر برای سالهای قبل از سال ۹۱ اعمال نمی شود و شبیه حالتی است که از ابتدای سال ۹۱ در این کارگاه استخدام شده است. از روی جدول تصاعدی مزد برای تمام کارگرانی که سال استخدام آنها قبل از سال ۱۳۹۱ بوده رقم زیر سال ۹۱ به عنوان پایه سنوات تجمیعی کارگر در نظر گرفته می شود.

یک روش محاسبه پایه سنوات تجمیعی،‌ استفاده از جدول پایه سنوات تجمیعی می باشد که با استفاده از آن می توان بر اساس سال استخدام و میزان سابقه کارگران، پایه سنوات تجمیعی هر سال را محاسبه کرد. در ادامه جدول پایه سنوات تجمیعی ۱۴۰۳ آورده شده است. همچنین نحوه محاسبه پایه سنوات به این روس را با یک مثال توضیح داده ایم.
به عنوان مثال‌ با استفاده از داده های جدول پایه سنوات تجمیعی 1403 برای کارگری با ۱۵ سال سابقه ( ۱۵ سال منتهی به ۱۴۰۳ ) ، پایه سنوات تجمیعی روزانه برابر ۸۰۸,۶۰۹ ریال می باشد. نحوه اعمال پایه سنوات در حقوق به این صورت است که این مبلغ به مزد روزانه کارگر اضافه می شود. مثلا برای یک ماه ۳۰ روزه مبلغ ۲,۴۲۵,۸۲۷ تومان به عنوان پایه سنوات به حقوق وی اضافه می شود.

با احترام
برای دریافت مشاوره بیمه اینجا کلیک کنید

مشاوره های مشابه

مشاوره رایگان
0 امتیاز
1 پاسخ 32 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 2,432 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 2,418 بازدید
سوال شده فروردین 26, 2017 در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط Tabar (109,210 امتیاز)
+1 امتیاز
1 پاسخ 5,593 بازدید
+1 امتیاز
2 پاسخ 44,814 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 1,536 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 470 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 2,260 بازدید
0 امتیاز
2 پاسخ 5,402 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 25,045 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 2,929 بازدید
سوال شده فروردین 23, 2019 در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط mojtaby7 (100 امتیاز)
0 امتیاز
1 پاسخ 4,434 بازدید
0 امتیاز
1 پاسخ 15,275 بازدید

دسته بندی ها

تماس با بیدبرگ
درباره بیدبرگ
بلاگ
قوانین بیدبرگ
.
.


...