قبل در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (24,440 امتیاز)
نحوه محاسبه سنوات برای ۱۰ سال سابقه به چه صورت است؟‌ مبلغ سنوات ۱۰ سال در صورت پرداخت در سال ۱۴۰۳ چقدر می شود.
1 پاسخ
قبل توسط (39,810 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

بر اساس ماده ۲۴ قانون کاردر صورت خاتمه قرارداد کار، کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید.

بنابراین با توجه به اینکه ملاک محاسبه سنوات طبق این قانون آخرین حقوق در نظر گرفته شده است.  بنابراین اگر کسی 10 سال سابقه کار داشته باشد سنوات او معادل با 10 حقوق (هر سال، یک حقوق) محاسبه خواهد شد. نکته مهمی که خوب است بدانید این است که اگر کسی چند سال در یک مجموعه کار کرده باشد اما سنوات دریافت نکرده باشد، در پایان قرارداد سنوات او می بایست به روز و مطابق با سنوات تعیین شده سال جاری محاسبه شود. به زبان ساده تر اگر شخصی 10 سال سنوات معوقه دارد و در سال 1403 قصد دریافت سنوات خود را دارد، مطابق با قانون کار سنوات هر 10 سال او به اندازه آخرین حقوق ماهیانه دریافتی او در سال 1403 محاسبه میشود.

همچنین طبق ماده ۳۶ قانون کار پایه سنوات (مزد پایه) جزء مزد کارگران حساب می‌شود و با افزایش سابقه کار، پایه سنوات نیز افزایش پیدا می‌کند بنابراین در محاسبه آخرین حقوق کارگر با ۱۰ سال سابقه لازم است پایه سنوات نیز محاسبه شود.