قبل در بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد توسط (31,830 امتیاز)
آیا جمعه کاری و تعطیل کاری به کارگران شیفتی تعلق می گیرد ؟
1 پاسخ
قبل توسط (155,050 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

طبق ماده ۶۲ قانون کار به کارگرانی که به هر عنوان در روز جمعه کار می کنند، جمعه کاری تعلق می گیرد. این کارگران به علت استفاده نکردن از تعطیل جمعه ۴۰ درصد مزد اضافه دریافت خواهند کرد. یکی از علت های اصلی وقوع جمعه کاری کارهای نوبتی یا شیفتی می باشد. بنابراین به کارگران شیفتی به میزان روزهای جمعه که مشغول کار هستند، جمعه کاری تعلق می گیرد.

برای محاسبه جمعه کاری کارگران شیفتی به این ترتیب عمل می کنیم:

  1. تعداد روزهای جمعه در طول ماه را تعیین می کنیم.
  2. فوق العاده هر روز جمعه کاری را محاسبه می کنیم.
  3. تعداد روز های جمعه که کار انجام شدده را در فوق العاده هر روز جمعه کاری ضرب می کنیم.

عدد بدست آمده همان فوق العاده جمعه کاری کارگران شیفتی در یک ماه می باشد.

توجه داشته باشید که جمعه کاری به صورت مجزا از نوبت کاری و اضافه کاری روز جمعه محاسبه خواهد شد.

نکته دیگری که در محاسبه جمعه کاری باید به توجه داشت، این است که در محاسبه جمعه کاری نظر اغلب کارشناسان و همچنین اداره کار بر این است که محاسبه جمعه کاری به صورت روزانه انجام شود و نه ساعتی. بنابراین در کارهای شیفتی اگر نوبت های کاری به گونه ای هستند که بخشی از ساعات کاری در روز جمعه قرار می گیرد، برای آن یک روز جمعه کاری درنظر گرفته می شود.