در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
ماده 66 قانون تامین اجتماعی چیست ؟
1 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام و احترام

ماده 66 قانون تامین اجتماعی :

درصورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیماً ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان هزینه ها را مربوط به معالجه و غرامت و مستمریها و غیره را پرداخت و طبق ماده 50 این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد شد .

    تبصره 1- مقصر می تواند با پرداخت 10 سال مستمری موضوع این ماده به سازمان از این بابت بری الضمه شود .

 توضیح :

چه چیزی از کارفرما مطالبه خواهد شد؟
قانونگذار با درج عبارت "  ... هزینه های مربوط به معالجه و غرامت و مستمریها و غیره ...  " نوع مطالبات خود از کارفرما را مشخص نموده است. انواع مطالبات مربوط به این ماده البته با درنظر گرفتن سایر مواد مرتبط به شرح زیر می باشد:
• هزینه های پزشکی.
• غرامت مقطوع.
• مستمری از کارافتادگی جزئی.
• مستمری از کارافتادگی کلی.
• مستمری فوت.
• دستمزد ایام بیکاری.
به عبارت دیگر حادثه ای که مستقیماً به علت عدم رعایت ... از طرف کارفرما بوده و موجب آسیب دیدن کارگر شده، امکان دارد یک یا چند مورد از هزینه های فوق را برای سازمان تامین اجتماعی در پی داشته باشد. سازمان این هزینه های را به کارگر زیاندیده یا بازماندگان وی پرداخت نموده و سپس آنها را از کارفرمای مقصر مطالبه خواهد نمود.