دریافت مشاوره تلفنی از متخصص
مشاوره بیمه یا اداره کار
1 پاسخ
قبل توسط (134,090 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

حق اولاد برای مشمولین قانون کار براساس ماده ۸۶ قانون تامین اجتماعی محاسبه می شود. مطابق این قانون به اشخاصی که حداقل ۷۲۰ روز سابقه بیمه داشته باشند، به هر تعداد فرزند که داشته باشند حق اولاد تعلق می گیرد.

قبل از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۲۹/۴/۱۳۹۲، محدودیت تعداد فرزند، به تعداد حداکثر ۲ فرزند برای حق اولاد بود که با تصویب ماده ۷۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، این محدودیت برداشته شد.

ماده ۸۶ قانون تامین اجتماعی که در مورد حق اولاد یا همان کمک عائله مندی در زیر آمده است:

کمک عائله‌ مندی منحصراً تا دو فرزند بیمه شده پرداخت می‌شود مشروط بر آنکه:

  1. بیمه شده حداقل سابقه پرداخت حق بیمه 720 روز کار را داشته باشد.

  2. سن فرزندان او از 18 سال کمتر باشد و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته باشند تا پایان تحصیل یا در اثر بیماری یا نقص عضو طبق‌گواهی کمیسیونهای پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون قادر به کار نباشند.

‌میزان کمک عائله‌مندی معادل 3 برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده در مناطق مختلف برای هر فرزند در هر ماه می‌باشد.

توجه: قانون بالا (ماده ۸۶ تامین اجتماعی) با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت فسخ شد و محدودیت تعداد فرزند از سال ۹۲ برداشته شده است.

ماده ۷۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در زیر آمده است:

به موجب این قانون، قانون تنظیم خانواده و جمعیت مصوب ۱۳۷۲/۲/۲۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن و ماده واحده قانون سقط درمانی مصوب ۱۳۸۴/۳/۱۰ و محدودیت‌های مربوط به تعداد فرزند در بند (۴) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (۸۶) قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴/۴/۳ نسخ می‌گردد.