در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
نقص فنی، در تصادفات به چند بخش تقسیم می‌شود؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)
زمانی که در تصادفات صحبت از نقص فنی خودروها می‌شود، دو نوع نقص مورد توجه قرار می‌گیرد:

الف) عیب و نقص فنی مستمر.

ب) عیب و نقص فنی حادث.

الف)عیب و نقص فنی مستمر:

عیب و نقص مستمر، نقصی است که به مرور زمان در خودرو ایجاد شده و از دارنده و راننده انتظار می‌رود که از وجود آن آگاهی داشته باشند، اما طرفین مذکور، به علت بی‌توجهی، درصدد رفع به موقع آن برنیامده و آگاهانه یا ناآگاهانه با وسیله نقلیه مبادرت به رانندگی می‌کند.

بدیهی است؛ شخص راننده یا مالک خودرو، مسؤول حوادث ناشی از نقص فنی مستمر می‌باشد.

مثال:

راننده یک کامیون، از فرسوده بودن لاستیک‌های خودرو مطلع می‌باشد ولی اقدامی در جهت تعویض آنها به عمل نمی‌آورد.

در صورت ترکیدن لاستیک‌ها، علت وقوع حادثه، نقص فنی مستمر ناشی از فرسودگی لاستیک تشخیص داده می‌شود.

ب) عیب و نقص فنی حادث:

عیب و نقص حادث، نقصی است که در هنگام رانندگی، بصورت آنی، در وسیله نقلیه به وجود می‌آید و موجب وقوع حادثه یا تصادف می‌شود.

نوع عیب و نقص فنی و نحوه پیدا شدن آن، طوری است که از رانندگان انتظار نمی‌رود از آن آگاهی داشته باشند.

مثال:

راننده یک کامیون، هنگام رانندگی در شب، بدون اطلاع و آگاهی قبلی، از روی یک شئ نوک تیز عبور می‌کند و این امر، موجب ترکیدن لاستیک و واژگونی کامیون می‌گردد.

در این گونه حوادث، علت وقوع حادثه، نقص فنی حادث ناشی از ترکیدن لاستیک‌ها، تشخیص داده می‌شود.