قبل توسط (143,570 امتیاز)

کارگر روزمزد نیز مشمول قانون کار می باشد. در واقع وقتی شخصی، یک کارگر روزمزد برای انجام کاری را دعوت به کار می کند تا در ازای پرداخت مبلغی،‌ کارگر کاری را انجام دهد، همکاری فوق در قانون ایران، مطابق قانون کار می باشد.

شخصی که کارگر را به کار گمارده کارفرماست. نحوه پرداخت حقوق تفاوتی ندارد که روزانه باشد یا ماهانه، در هر صورت رابطه کارگری - کارفرمایی شکل گرفته است. ( مگر اینکه از قبل طی قرارداد پیمانکاری همه چیز مشخص شده باشد،‌ که معمولا این اتفاق نمی افتد)

یکی از الزامات قانون کار برای کارفرما این است که کارگر را بیمه کند،‌ تا تامین اجتماعی نسبت به پرداخت هزینه ها اقدام کند. در صورتی که کارفرما کارگر را بیمه نکرده باشد، کارفرما مسئول پرداخت کلیه هزینه های بیماری،‌ بستری و حتی کفن و دفن می باشد.

کارگر یا وراث وی با ثبت شکایت از کارفرما در دادسرا می توانند نسبت به دریافت هزینه ها اقدام کنند. توجه داشته باشید که در صورت توافق و رضایت کارگر در دریافت هزینه های ناشی از حادثه،‌ می بایست این موضوع از طریق محضر ، نسبت به رضایت محضری اقدام شود.