در بازنشستگی و مستمری توسط (130 امتیاز)
من فردی هستم که ۵۵ سال سن دارم. من ۲۳ سال سابقه کار در دانشگاه آزاد دارم و  ۲ سال سابقه مربوط به خدمت سربازی خود را خریداری کرده ام. یعنی روی هم ۲۵ سال سابقه بیمه تامین اجتماعی دارم. آیا قانون بازنشستگی 25 سال با 30 روز حقوق شامل حال من می شود؟
آیا می توانم با این شرایط تقاضای بازنشستگی بدهم؟

حتی اگر مستمری من را ۳۰ روز ندهند، حاضرم با اخذ ۲۵ روز مستمری هم بازنشست شوم. آیا میتوانم با ۲۵ روز مستمری بازنشست شوم؟

سپاس
1 پاسخ
توسط (2,780 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
با سلام در ماده 76 قانون تامین اجتماعی شرایطی جهت  بازنشستگی عام مردان  و زنان مشخص شده و بازنشستگی های خاصی نیز در قانون تامین اجتماعی وجود دارد  (که استثنائی بر قانون عمومی بازنشستگی هستند) که در اینجا به صورت مختصر آنها را شرح می دهیم
ماده 76 اعلام می دارد. مردان با داشتن 60 سال سن تمام و 20 سال سابقه و یا بین 50 تا 60. سال سن و 30 سال سابقه و یا با داشتن 35 سال سابقه زیر 50 سال سن بدون شرط سن می توانند بازنشسته شوند
همچنین در ماده 76 بیان شده زنان با داشتن 55 سال سن تمام  و 20 سال سابقه و یا بین 45 تا 55 سال سن با داشتن 30 سال سابقه میتوانند بازنشسته شوند
همچنین لازم به ذکر است مردان با داشتن 60 سال سن تمام و زنان با داشتن 55 سال سن تمام و با  10سال سابقه و یا با سابقه زیر 10 سال ( با خرید کسر سابقه خود تا 10 سال با توجه به مجوز و مصوبه مجلس) با حقوق زیر حداقل بر اساس مقدار بیمه پردازی بدون در نظر گرفتن ماده 111 قانون تامین اجتماعی (ترمیم حقوق تا حداقل مستمری) می توانند بازنشسته شوند
ضمنا همانگونه که در بالا بین شده در قانون تامین اجتماعی بازنشستگی های خاصی نیز وجود دارد که عبارتند از: قانون بازنشستگی زنان کارگر _قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت (که مهلت قانونی آن در حال حاضر به پایان رسیده)_ قانون بازنشستگی جانبازان و معلولان عادی و ناشی از کار, شغال در دستگاههای دولتی _ بازنشستگی جانبازان شاغل در بخش خصوصی,_قانون بازنشستگی سخت و زیان آور,_قانون بازنشستگی با استفاده از سابقه ارفاقی حق اشعه. که برخی از این بازنشستگی های خاص را توضیح می دهیم
ضمنا لازم به ذکر است بیمه شدگانی که صرفا  شرایط استفاده از قوانین بازنشستگی خاص را دارند می توانند از این نوع بازنشستگی ها استفاده نمایند
بنابراین به عنوان مثال زنان کارگر طبق تبصره 4 ماده 76 با داشتن 42 سال سن و حداقل 20 سال سابقه به شرط اینکه کارگر باشند و شاغل باشند و در بخش خصوصی مشغول به کار باشند می توانند زود تر و با سن پایین تر بازنشسته شوند و یا در قانون بازنشستگی سخت و زیان آور بیمه شده به شرط تایید مشاغلش در کمیته استانی سخت و زیان آور اداره کار و تطبیق آراء کمیته استانی اداره کار با عناوین مندرج در لیست های بیمه در کمیته های سخت و زیان آور شعب و ادارات کل استانی تامین اجتماعی با داشتن 20 سال سابقه مداوم و یا 25 سال سابقه متناوب بدون شرط سن و شاغل بودن در شغل سخت و زیان آور در هنگام ارائه تقاضای بازنشستگی سخت و زیان آور. میتواند بازنشسته شوند و همچنین بر اساس استفساریه سال 90 مجلس بیمه شدگانی که اکنون شاغل در مشاغل عادی هستند می توانند  با تایید مشاغل سخت. و زیان آور قبلی خود در کمیته های  استانی اداره کار و تامین اجتماعی و احراز سوابق ارفاقی خویش و با تکمیل  سوابق مندرج در  ماده 76 و با احراز شرط سن های مذکور در این ماده با استفاده از مجموع سوابق عادی و ارفاقی می توانند به صورت زود تر از موعد بازنشسته شوند
لذا چنانچه شرایط مطرح کننده سؤال با شرایط بازنشستگی های خاص تطبیق داشته باشد می تواند زود تر از موعد بازنشسته شود