در بیمه عمر و سرمایه گذاری توسط
گذاشتن دوباره کلمه کلیدی توسط
سلام
درجمعی گفته شد که بیمه عمر به نوعی قمار محسوب میشه وازنظر شرع حرام مطلق هست؛آیااین گفته درسته؟!
بیمه سرمایه گذاری ام که مشخصه کلا ازنظرشرع هر معامله ای که در اون فقط درموردسودمثبت صحبت بشه ومقدارسود مشخص باشه حرام است مثل همین کاری که بانکها وموسسات وبیمه ها میکنند وحتی کارکردن دراین اماکن هم غیرشرعی وناجایز است
امامعامله ای که در اون طرفین درسودوزیان نامشخص شریک باشن حلال وپربرکت است
نظرتان چیست؟
لطفا بصورت عمومی جواب دهید
1 پاسخ
توسط (33,930 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
حضرت آیة الله العظمی خا.منه ای(مد ظله العالی):

اگر بر طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان پرداخت می‌شود مانع ندارد.

حضرت آیة الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی):

اگر معامله شرعى انجام دهد و مثلاً در قرارداد، تعیین مقدار سود نکند بلکه فقط نسبتى از سود را براى او معین کند اشکال ندارد. اما اگر اساس معامله بر پرداخت مبلغى به عنوان سود در مدت مقرر باشد ربا و حرام است.

حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی(مد ظله العالی):

اگر سرمایه‌گذاری واقعی باشد و درصدی اضافه بابت سود آن بدهند مانعی ندارد و اما اگر قرض به شرط زیاده باشد ربا و حرام است.

حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):

1. بیمه یکى از عقود مستحدثه است که در عرف عقلاً معمول است، و چنانچه شرایط عامّه عقود در آن جمع باشد، شرعاً اشکالى ندارد، و باید طبق قراردادى که بسته شده عمل شود، و مى‌توان سهمیّه افراد مورد نظر را به صورت درصدى، نه ریالى، تعیین کرد، و مشمول ادّله وجوب وفای به عقد است.

2. هرگاه این قرارداد به عنوان مضاربه و یا شرکت در یک کار سود‌آور بوده باشد و آنچه را بیمه می‌پردازد به عنوان سود محسوب شود مانعی ندارد.

حضرت آیة الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

چنانچه سود تحت عنوان عقود شرعی صحیح باشد، بلااشکال باشد.