در قانون کار و قرارداد کار توسط (3,600 امتیاز)
قرار داد کار چگونه تنظیم می گردد؟
1 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)

 بعد از مشخص شدن رابطه کارگر و کارفرمایی یکی از مواردی که هیئت های تشخیص برای بررسی حقوق و مزایای قانونی کارگر مورد بررسی قرار می دهند قرارداد کار است.این قرارداد که چارچوب رابطه کارگر و کارفرمایی را مشخص می کند طبق ماده 7 قانون کار عبارت است از از قرار داد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد.
همانطور که می دانیم مشروعیت و قانونی بودن بعلاوه رضایت و اهلیت طرفین یکی از سه ركن اساسی هر قرارداد و توافق می باشد. برای بستن قراداد کار طبق ماده 9 قانون کار رعایت شرایط زیر الزامی می باشد.

  • مشرعیت مورد قرارداد
  • معین بودن موضوع قراداد
  • عدم ممنوعیت قانونی و شرعی طرفین در تصرف اموال یا انجام کار مورد نظر

طبق ماده 10 قانون کار قرارداد کار علاوه بر مشخصات طرفین باید حاوی موارد ذیل باشد:

  1. نوع کار یا حرفه یا وظیفه ای که کارگر باید به آن اشغال یابد.
  2. حقوق یا مزد مبنا و لواحق آن
  3. ساعات کار ، تعطیلات و مرخصی ها
  4. محل انجام کار
  5. تاریخ انعقاد قرارداد
  6. مدت قرارداد، چنانچه کار برای مدت معین باشد.
  7. موارد دیگری که عرف وعادت شغل یا محل، ایجاب نماید.