در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (3,570 امتیاز)
عیدی بازنشستگانی که بعد از بازنشستگی ,در کارگاه های مشمول قانون کار شاغل میشوند , بر چه مبنایی محاسبه وپرداخت میگردد ؟
1 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)
عیدی کارگران بازنشسته مشمول قانون کار مثل سایر کارگران مشمول قانون کار است ,  لذا کارفرمایان مکلفند به هریک از کارگران خود (اعم از بازنشسته یا غیربازنشسته )  به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد ( که نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند ) به عنوان عیدی و پاداش بپردازند.
ملاک محاسبه عیدی وپاداش ، آخرین مزد کارگر می باشد , البته درواحدهایی که طرح طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کاردارند مزد مبنا ( مزدگروه وپایه ) ملاک  خواهدبود.
و در واحدهایی که طرح طبقه بندی ندارند مزدثابت ( یعنی مزدشغل به علاوه مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل ازقبیل فوق العاده شغل ، حق جذب ، حق سرپرستی ، حق فنی و....) منظور و در محاسبه عیدی و پاداش آخرسال لحاظ می گردد.