در قانون کار و قرارداد کار توسط (3,600 امتیاز)
آیا وزارت کار می تونست ساختمان پلاسکو رو به خاطر عدم ایمنی تعطیل کنه
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

سلام بر اساس فصل چهارم قانونکار در تبصره یک ماده ۱۰۵ در صورت گزارش بازرسان کار و کارشناسان بهداشت حرفه ای وازرت خانه کار، رفاه و تامین اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف به درخواست تعطیلی کارگاه از طریق مراجعه قضایی می باشند.

قانون کار این مسئولیت را اینگونه شرح می دهد:

ماده ۱۰۵  قانون کار

هر گاه در حین بازرسی ، به تشخیص بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای احتمال وقوع حادثه و یا بروز خطر در کارگاه داده شود ، بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای مکلف هستند مراتب را فورا و کتبا به کارفرما یا نماینده او و نیز به رییس مستقیم خود اطلاع دهند .

تبصره ۱- وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، حسب مورد گزارش بازرسان کار و کارشناسان بهداشت حرفه ای از دادسرای عمومی محل و در صورت عدم تشکیل دادسرا از دادگاه عمومی محل تقاضا خواهند کرد فورا تعطیل و لاک و مهر تمام یا قسمتی از کارگاه را صادر نماید . دادستان بلافاصله نسبت به صدور قرار اقدام و قرار مذکور پس از ابلاغ قابل اجرا است .

دستور رفع تعطیل توسط مرجع مزبور در صورتی صادر خواهد شد که بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای و یا کارشناسان ذی ربط دادگستری رفع نواقص و معایب موجود را تایید نموده باشند .

تبصره ۲- کارفرما مکلف است در ایامی که به علت فوق کار تعطیل می شود مزد کارگران کارگاه را بپردازد .

تبصره ۳- متضرران از قرارهای موضوع این ماده در صورت اعتراض به گزارش بازرس کار و یا کارشناس بهداشت حرفه ای و تعطیل کارگاه می توانند از مراجع مزبور ، به دادگاه صالح شکایت کنند و دادگاه مکلف است به فوریت و خارج از نوبت به موضوع رسیدگی نماید . تصمیم دادگاه قطعی و قابل اجرا است .

اطلاعات تکمیلی در :

قانون کار و جزییات قانونی قرارداد کار