در بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد توسط (3,600 امتیاز)
شرایط و مدارک برای صدور کارت هوشمند رانندگان برون شهری چیه
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

 شرایط سنی برای صدور کارت هوشمند رانندگان برون شهری و روستایی

  • رانندگان سواری و مینی بوس حداقل 23 سال.
  • رانندگان اتوبوس حداقل 25 سال. این گروه از رانندگان برای سال اول صرفاً می بایست به عنوان راننده دوم در بخش حمل و نقل برون شهری مسافر فعالیت نمایند و در مسیرهایی که نیاز به یک راننده دارد فعالیت ننمایند.
  •  رانندگان دارای گواهینامه پایه دوم صرفاً برای فعالیت با کامیون با حداکثر مجموع وزن و ظرفیت بار 6 تن حداقل 23 سال.
  • رانندگان دارای گواهینامه پایه یک برای فعالیت با کامیون حداقل 25 سال.

** لازم به ذکر است حداکثر سن برای تمامی رانندگان به استثناء رانندگان بخش حمل و نقل روستایی 55 سال می باشد.
تبصره: در مورد رانندگانی که سابقه پرداخت حق بیمه رانندگی و یا مدارک و مستندات قانونی مبنی سابقه رانندگی بر روی وسایل نقلیه مربوطه را دارند، با احراز موضوع توسط اداره کل استان تا سقف حداکثر 10 سال سنوات آنها به حداکثر سن مذکور اضافه خواهد شد.

  1. داشتن شرایط ذکر شده در بالا
  2. داشتن گواهینامه معتبر رانندگی متناسب با نوع وسیله نقلیه مورد استفاده.
  3. دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی سوم راهنمایی (سیکل) یا معادل آن برای رانندگان برون شهری و مدرک پایان دوره ابتدایی یا دوره تکمیلی نهضت سواد آموزی برای رانندگان حمل و نقل روستایی.
    تبصره1: رانندگانی که از قبل در حوزه حمل و نقل جاده ای فعالیت داشته و تاکنون به دلیل دارا نبودن مدرک تحصیلی مورد نظر موفق به اخذ برگ فعالیت نشده اند، با احراز موضوع توسط اداره کل استان حداکثر تا شش ماه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل (یعنی تقریباً تا پایان خردادماه 94) می توانند با ارائه مدرک تحصیلی پایان دوره ابتدایی یا دوره تکمیلی نهضت سوادآموزی و با رعایت سایر شرایط نسبت به دریافت برگ فعالیت اقدام نمایند. پس از پایان مدت تعیین شده کلیه متقاضیان بایستی شرایط تحصیلی مورد نیاز را احراز نمایند.
    تبصره2: رانندگانی که قصد فعالیت در حمل و نقل روستایی را دارند با تایید اداره کل استان، تا یکسال از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل می توانند بدون شرایط دارابودن حداقل مدرک تحصیلی نسبت به دریافت برگ فعالیت (کارت هوشمند) اقدام نمایند. پس از پایان مدت یک سال کلیه متقاضیان برگ فعالیت حمل و نقل روستایی باید شرایط تحصیلی مورد نیاز را احراز نمایند.
    تبصره3: مدرک تحصیلی آزادگان و جانبازان جهت فعالیت در حمل و نقل برون شهری یک مقطع بالاتر در نظر گرفته می شود.
  4. دارا بودن برگ صحت و سلامت جسمی و روحی رانندگی (کارت سلامت) معتبر صادر شده توسط مراکز مجاز مورد تایید سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای.
  5. داشتن تابعیت ایران.
    تبصره: اتباع خارجی درصورت داشتن پروانه کار معتبر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و احراز سایر شرایط ماده 2 می توانند درخواست صدور برگ فعالیت نمایند. بدیهی است مدت اعتبار برگ فعالیت صادره نبایستی بیشتر از مدت اعتبار پروانه کار باشد.
  6. گذراندان دوره های آموزشی عمومی و تخصصی مطابق دستورالعمل سازمان.
  7. نداشتن سابقه محکومیت قطعی کیفری که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی می گردد. (گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی صلاحیت فردی)
  8. نداشتن ممنوعیت قانونی برای رانندگی با وسایل نقلیه مربوطه.
  9. عدم تصدی به شغل تمام وقت و مستمر در قوای سه گانه و نیروهای مسلح و نهادهای انقلابی و موسسات عمومی غیر دولتی و عدم اشتغال به حرف موضوع قانون نظام صنفی.
    تبصره: صدور برگ فعالیت (کارت هوشمند) برای افراد بازنشسته ممنوع می باشد.

  10. رانندگان متقاضی فعالیت در حمل و نقل روستایی فقط مجاز به رانندگی در مسیرهایی که از مبادی روستاها به روستاها انجام می شود به شرطی که در مسیر تردد آنها شهر و یا شهرستان وجود نداشته باشد و یا از مبادی روستاها به نزدیک ترین شهرها و شهرستان ها (و بالعکس) انجام می شود؛ خواهند بود.