در دیه و بیمه خودرو توسط
سلام علیکم بنده یک تصادف جرحی با یک موتورسیکلت داشتم من مقصر شناخته شدم و راننده موتورسیکلت به پزشکی قانونی رفته و طول درمان گرفته. نظر کارشناس پلیس هم در مورد تقصیر بنده بی احتیاطی،نقض ماده 119 راهور و بی توجهی به آیین نامه های راهور بوده.
سوال من این است که آیا دادسرا بنده را جریمه می کند؟ اگر آره معمولا چه مقدار جریمه می کنند؟
1 پاسخ
توسط (1,540 امتیاز)
مطابق مواد 714 و 717 قانون مجازات اسلامی ( تعزیرات ) مصوب سال 1375 هر گاه بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده منجر به صدمه بدنی شود ، دادگاه کیفری ( مرجع قضائی رسیدگی کننده ) پس از رسیدگی به موضوع ، در رأی صادره راننده مقصر حادثه را به مجازات حبس و پرداخت دیه محکوم خواهد کرد .

البته با توجه به سیاست قضائی حبس زدایی و با استناد به قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین ، قاضی دادگاه حبس را تبدیل به جزای نقدی بدل از حبس می نماید .

میزان جزای نقدی در نظر گرفته طبق رویه معمول در مراجع قضائی از یک میلیون ریال تا یک میلیون تومان در دادنامه ها متغیر بوده و بستگی به نظر قاضی دادگاه و وضع متهم دارد .