در سایر توسط
کارگر و کارمند چه تفاوتی با هم دارد
1 پاسخ
توسط
لفظ کارگر در ماده ۲ قانون کار:

موضوع قابل توجه در مورد تعریف کارگر آن است که لفظ کارگر بر اشخاص حقیقی دلالت دارد و شرکتها و موسسات کارگر محسوب نمیشوند.
و همچنین لفظ به هرعنوان درماده مذکور،نشان دهنده عام بودن مفهوم کارگر است یعنی کسانی که کاریدی یافنی انجام میدهند،مانند :  دکتر، مهندس، کارگر ساده و...

تفاوت کارگر با کارمند:

واژه کارگر را در مورد کسی بکار میبرند که کارشان جنبه یدی یا فنی داشته باشد و بر عکس به کسانی که کارشان جنبه فکری دارد یا با نوشتن، دفتر و محاسبه و مانند آن سر و کار دارندکارمند میگویند.
ولی از نظر مفهوم حقوقی،رابطه کارگری و کارفرمایی رابطه ایست حقوقی که براساس چگونگی و کیفیت ارتباط میان دو طرف یعنی دادن دستور و نظارت بر کار و پرداخت مزد از سوی کارفرما و انجام کار زیر نظر کارفرما در برابر دریافت مزد از سوی کارگر خلاصه میشود.
در این رابطه ، نوع کار مهم نیست مثلا حسابدار،ماشین نویس از نظرعرف کارمند ولی از نظر حقوقی و دیدگاه قانون کار کارگر محسوب می شود.