در بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد توسط
سلام
من اقا هستم و ۲۷ سالمه و تازه خودم رو بیمه مشاغل ازاد بانرخ ۱۴٪ کردم میخاستم بدونم
۱-در چه سنی بازنشسته میشم؟
۲-ایا میتونم با پرداخت ۲۰ سال سابقه بیمه درسن ۴۷ سالگی بازنشست شم یا حتما باید ۳۰ سال پول بیمه بدم؟
۳-بنظر شما ایا اقتصادی و بصرفه هست یا پولام بذارم بانک بهتره؟
1 پاسخ
توسط (31,640 امتیاز)

با سلام

مشمولین‌ این‌ قانون ‌ درصورت‌ حائز بودن‌ شرایط‌ زیر حق‌ استفاده‌ از مستمری‌ بازنشستگی‌را خواهند داشت‌:

1- حداقل‌ ده‌ سال‌ حق‌ بیمه‌ مقرر را قبل‌ از تاریخ‌ تقاضای‌ بازنشستگی‌ پرداخته‌ باشند.

2- سن‌ مرد به‌ شصت‌ سال‌ تمام‌ و سن‌ زن‌ به‌ پنجاه‌ و پنج‌ سال‌تمام‌ رسیده‌ باشد.

تبصره‌ 1:

کسانی‌ که‌ 30 سال‌ تمام‌ کار کرده‌ و در هر مورد حق‌بیمه‌ مدت‌ مزبور را به‌ سازمان‌ پرداخته‌ باشند در صورتیکه‌ سن‌مردان‌ 50 سال‌ و سن‌ زنان‌ 45 سال‌ تمام‌ باشد می‌توانند تقاضای‌مستمری‌ بازنشستگی‌ نمایند.

تبصره‌ 2:.

افرادی‌ که‌ حداقل‌ 20 سال‌ متوالی‌ و 25 سال‌ متناوب‌ در کارهای‌ سخت‌ و زیان‌آور (مخل‌ سلامتی‌) اشتغال‌ داشته‌ و در هرمورد حق‌بیمه‌ مدت‌ مذکور را به‌ سازمان‌ پرداخته‌ باشند، می‌توانندتقاضای‌ مستمری‌ بازنشستگی‌ کنند، هر سال‌ سابقه‌ پرداخت‌ حق‌بیمه‌در کارهای‌ سخت‌ و زیان‌آور 5/1 سال‌ محاسبه‌ خواهد شد.

تبصره‌ 3:

بیمه‌شدگانی‌ که‌ دارای‌ 35 سال‌ تمام‌ سابقه‌ پرداخت‌حق‌ بیمه‌ باشند می‌توانند بدون‌ در نظر گرفتن‌ شرط‌ سنی‌ مقرردر قانون ‌ تقاضای‌ بازنشستگی‌ نمایند.

تبصره‌ 4:

زنان‌ کارگر با داشتن‌ (20) سال‌ سابقه‌ کار و (42)سال‌ سن‌ به‌ شرط‌ پرداخت‌ حق‌ بیمه‌ می‌توانند بازنشسته‌ شوند.

در هیچ یک از شرایط فوق حقوق از حداقل دستمزد سال کمتر نمی باشد

مدارک مورد نیاز:

اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی بیمه شده اصلی و افراد تبعی و سند ازدواج

جهت درخواست بازنشستگی بیمه شده می بایست به قسمت مستمری شعبه مراجعه و فرم درخواست را تکمیل نماید

البته متقاضی می بایست کلیه سوابق خود را با مراجعه به قسمت نامنویسی و حسابهای انفرادی جمع آوری نماید

حتما در برخی از گفتمان هایی که در مورد بیمه و بیمه شدن صورت می گیرد این مطلب را شنیده اید که بیمه به هیچ عنوان به صلاح فرد نمی باشد و اگر مبلغی را که برای بیمه تامین اجتماعی ماهانه باید هزینه کنیم را در بانک پس انداز نماییم و یا صرف خرید طلا شود در آینده مفیدتر و سودمندتر از بیمه خواهد بود که اگر با حساب سرانگشتی حساب شود خواهیم دید که بلی ، کاملا حرف درست و منطقی می باشد اگر شرایطی که در زیر اشاره می شود برقرار باشد:

1- اگر بدانیم حتما 20-30 سال از این به بعد عمر خواهیم کرد

2- اگر در این بیست سی سال واقعا پولی را که به بیمه خواهیم داد را کنار بگذاریم و خرج نکنیم

باید به این نکته توجه داشت که اگر بر فرض در پنچمین سال فرد دچار حادثه از کارافتادگی و فوت شود تامین اجتماعی برای ایشان و یا خانواده وی مستمری برقرار خواهد نمود.

پس خودتان قضاوت کنید بیمه شویم یا خیر ؟!؟!؟!