در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
سلام.

ما 4 نفر هستیم که مدتی پیش شرکت مسئولیت محدود ثبت کردیم

هر 4 تا هم عضو هیئت مدیره و سهامدار هستیم

الان یکی از ما فعلا مدتی است که نیست و سرش شلوغه. ولی همچنان اسمش در هیئت مدیره و سهامداران هست.

تازگیا یک نفر جدید آوردیم و 4 نفری کارها را خودمون انجام میدیم

یعنی الان 3 نفر که هیئت مدیره و سهامدار هستند + 1 نفر که معمولیه داریم کار میکنیم

البته این 1 نفر جدید هم احتمالا تا 1-2 ماه هم عضو هیئت مدیره و سهامدار بشه.

حالا با این شرایط ما 4 نفر فعال شرکت (3+1) میخایم بیمه بشیم

چند تا دلیل اصلی هم برای بیمه شدن مان اینه:

1. اولا که خوب بیمه برای همه لازمه. موقع بازنشستگی و ...

2. ما میخایم شرکت دانش بنیان بشیم. و یکی از شرطهاش اینه که 3 نفر را به مدت 6 ماه حداقل بیمه بکنیم.

3. برای وام کارآفرینی اقدام کردیم که قسط دومش را شرظ گذاشتن به گرفتن کد کارگاه و بیمه کردن حداقل 2-3 نفر.

از طرفی من شنیدم که اعضای هیئت مدیره و سهامداران نمیتونند بیمه بشن و باید بیمه اختیاری بشن و ...

با توجه به همه این جوانب و شرایط ، به نظر شما چه راه حلی برای ما مناسب است !؟
2 پاسخ
توسط (15,920 امتیاز)
مدير عامل مشمول بيمه بيکاري نمي باشد. بايد قرارداد کارفرمايان ببنديد و نام شما با عنوان شغلي کارفرما درج شود. سابقه کار شما محفوظ است اما از بيمه بيکاري نمي توانيد استفاده کنيد.

توضيح: رابطه کارگري و کارفرمايي با احراز شخصي بودن انجام کار، تبعيت حقوقي(رابطه دستوري) و تبعيت اقتصادي(رابطه دستمزدي) محقق مي شود و در خصوص مديران عامل و اعضا هيئت مديره رابطه دستوري وجود ندارد.  رابطه مدير عامل و اعضاء هيئت مديره در قبال شرکت براساس قانون تجارت همانند رابطه وکيل و موکل مي باشد. البته در صورتي که اعضاء هيئت مديره علاوه بر عضويت در هيئت مديره متصدي مسئوليت ديگري در قبال دريافت حقوق و اجرت معيني باشند به اعتبار اين تصدي و با احراز شرايط سه گانه فوق الذکر مشمول مقررات قانون کار و به تبع آن بيمه بيکاري نيز مي باشند.لذا افرادي که صرفا اعضاء هيئت مديره / سهامدار باشند به طور کلي کافرما( مالک) محسوب گرديده و کارگر شناخته نمي شوند.