در بازنشستگی و مستمری توسط (120 امتیاز)
لطفا راهنمایی کنید معلولین تحت پوشش تامین اجتماعی در حال حاظر با چه شرایطی میتوانند بازنشسته شوند؟و در صورت امکان بند یا تبصره یا ماده ان قانون را ذکر فرمایید چون من به تامین اجتماعی مراجعه کردم که گفتن هیچ قانونی در مورد بازنشستگی معلولان نداریم باید با کدام ماده قانونی برایشان استناد کنم؟

در ضمن من 17 سال سابقه کار سخت و زیان اور دارم که طبق قانون هرسال ان برابر 1.5 سال میشود و سه سال هم قرار است بیمه بیکاری دریافت کنم کدام قانون بیشتر شامل حال من میشود؟

با تشکر از کمک و یاری شما
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

سلام

  • معلولان عادی می توانند با ۲۰ سال سابقه بازنشسته شوند و به میزان معلولیت از سابقه ارفاقی برخوردار گردند. شرط سنی برای آقایان معلول ۵۰ و برای خانمها ۴۵ سال می باشد.
    سنوات ارفاقی به معلولین برای معلولیت های ناشی ازکار و غیر ناشی ازکار متفاوت است:
    معلولیت های ناشی از حوادث کار یا بیماری های حرفه ای ناشی ازکار:
    -درجات بین ۲۰% تا۴۰% وتا ازکارافتادگی کامل حداقل ۵ و حداکثر ۸ سال به تناسب درجات فوق به سوابق فرد اضافه می شود.
    معلولین عادی غیر ناشی ازکار:
    – درجات بین ۲۰% تا ۴۰% حداقل ۲ و حداکثر ۳ سال با توجه به درجات به سوابق بیمه شده اضافه می شود.
    – درجات بین ۴۰% تا ازکاافتادگی کامل حداقل ۳ و حداکثر ۶ سال به تناسب درجات فوق اضافه خواهد شد.
اطلاعات تکمیلی در :

شرایط بازنشستگی