در بیمه عمر و سرمایه گذاری توسط
گذاشتن دوباره کلمه کلیدی توسط
سلام ممنون میشم توضیح بدید که بیمه عمر چیست وچه فرقی با تامین اجتماعی داره
2 پاسخ
توسط (6,770 امتیاز)

با سلام

دوست گرامي پاسخ سوال شما كمي طولانيست. لطفا متن زير را مطالعه بفرماييد.

تفاوت بیمه عمر با تامین اجتماعی ؟

اساس کار این دو بیمه با هم فرق می کند اگر بیمه تامین اجتماعی برای شاغلین اجباری نبود همه افراد مانند بنده ، خود را تحت پوشش بیمه ای ساده مانند بیمه سلامت که قبلاً به اسم شهری، روستاییان یا خدمات درمانی عرضه می شد در خواهند آوردند(جدیداً هزینه های بیمارستانی بین تامین اجتماعی و بیمه سلامت هم تفاوت محسوسی ندارند) و برای بازنشستگی برای خود و همسرم یک بیمه نامه عمر با تعهدات خوب خریداری نموده ام.

بیمه های عمر به علت انعطاف پذیری بیشتر قابلیت فسخ و بازخرید را دارا هستند اما تامین اجتماعی فقط قابل فسخ است لیکن امکان بازخرید ندارد یعنی از برگشت پولهایی که تا به حال پرداخت کردید خبری نیست. بنده  10 سال سابقه تامین اجتماعی دارم و زمانی که فسخ کردم هیچ مبلغی به من عودت داده نشد.

پوشش فوت عادی و حادثه در تامین اجتماعی بدون تنوع است ولی در بیمه عمر حداکثر تا 30 برابر حق بیمه سالانه و فوت در اثر حادثه تا 4 برابر سرمایه قابل تنظیم است.

در صورت از کار افتادگی در بیمه عمر شما معاف از پرداخت حق بیمه می شوید همینطور از محل پوشش از کارافتادگی مبلغی به شما تعلق می گیرد که در تامین اجتماعی فقط کمک هزینه از کار افتادگی پرداخت می گردد.

اگر می خواهید بگویید تامین اجتماعی بازنشستگی دارد خوب بیمه عمر هم بازنشستگی دارد می توانید تعیین کنید که 30 سال دیگر کل مبلغ را یکسره به شما بدهند یا همانند تامین اجتماعی بصورت ماهانه پرداخت کنند.

  • آیا تامین اجتماعی از روی پرداخت هایتان به شما سود یا وام می دهد؟؟؟
  • چقدر از سابقه کارگران در تامین اجتماعی به دلایل نامعلوم از بین رفته؟؟
  • چقدر از کارفرمایان لیست ماهانه شما را رد نمی کنند و زمانی از سوابق خود می فهمید که کار دیگر گذشته!!!

شاید برای خیلی ها سئوال شده باشد با این تفاسیر چرا تامین اجتماعی وجود دارد ؟؟؟

در جواب باید بیان نمود ، درسالیان گذشته بعلت نبود پوشش بیمه ای خوب،دولت برای حمایت کارگران و کارمندان، سازمان تامین اجتماعی را تاسیس نمود ولی امروزه با وجود بیمه عمر با هر نام تجاری در کنار یک پوشش درمان شهری رایگان، میتوان گفت نیازی به تامین اجتماعی با نقصهای که دارد نخواهد بود...

حال به جدول مقایسه ای بیمه تامین اجتماعی و بیمه عمر که در ذیل آمده توجه نمائید ؛

* جدول مقایسه مزایا بیمه بین تأمین اجتماعی با بیمه عمر *

شاخص مقایسه

بیمه عمر

بیمه تامین اجتماعی

معافیتهای مالیاتی

معاف از مالیات است

شامل مالیات میشود

انحصار وراثت

بلافاصله به ذینفعان پرداخت می شود

پس از طی تشریفات قانونی و براساس نسبت سهم الارث

تنوع در انتخاب حق بیمه و سرمایه

دارد

فقط 7% از میزان حقوق دریافتنی

تنوع در انتخاب روش پرداخت

دارد

ندارد

ضمانتنامه بانکی

قابل تبدیل و ارائه است

قابلیت ندارد

دریافت وام

بعد از 2 سال و تا سقف 90 % اندوخته، بدون ضامن

بطور بسیار محدود با شرایط بانکی و براساس مجوزهائی که همه ساله از سوی مجلس شورای اسلامی به سازمان تامین اجتماعی داده می شود

قابلیت برداشت از اندوخته

دارد

ندارد

فسخ و بازخرید

هردو را دارد

قابل فسخ است لیکن امکان بازخرید ندارد

هماهنگی با تورم

بین 0 تا 30 % بصورت اختیاری

اجباری

سود سرمایه گذاری و مشارکت در منافع

دارد

ندارد

پوشش فوت عادی

حداکثر تا 25 برابر حق بیمه سالانه (بصورت اختیاری)

دارد ولی بدون انتخاب و تنوع

پوشش فوت دراثر حادثه

حداکثر تا 3 برابر سرمایه فوت عادی بصورت اختیاری

دارد ولی بدون انتخاب و تنوع

پوشش بیماری های خاص

حداکثر تا 30 % سرمایه فوت عادی

بشرط مراجعه به مراکز درمانی طرف قرارداد خدمات را بصورت کامل ارائه می دهد

سقف پوشش تا 70سالگی

دارد

براساس مدت پرداخت حق بیمه و حداکثر 30 سال

بازنشستگی در 30 سالگی

اختیاری

ندارد

قابلیت انتقال بیمه گذار

دارد

قابلیت تبدیل به مستمری

در صورت درخواست بیمه گذار ، قابل ارائه بصورت یکجا، مستمری یا مادام العمر

دارد

درصورت ازکار افتادگی

معافیت از پرداخت حق بیمه + درآمد از کارافتادگی

پرداخت کمک هزینه ازکارافتادگی

مکانیزم بازنشستگی

درپایان قرارداد وبراساس حق بیمه های پرداختی طی مدت 5 الی 30 سال با اعمال ضرایب تعدیل

براساس آخرین پایه حقوق - جنسیت - نوع شغل و مدت پرداخت

امکان تعلیق

دارد

زمان پرداخت اندوخته سرمایه گذاری

در پایان مدت بیمه نامه پرداخت می گردد که می تواند کمتر از سن قانونی بازنشستگی باشد

به هنگام بازنشستگی و سن قانونی تعیین شده پرداخت می گردد

استفاده کنندگان

در زمان حیات یا فوت ، بیمه شده می تواند هرشخص یا اشخاصی را با هر درصدی ذینفع قرار دهد.

در زمان حیات کلیه مزایا و تسهیلات فقط مختص پرداخت کننده حق بیمه و به هنگام فوت فقط وراث قانونی

مبلغ پرداختی بعنوان اندوخته سرمایه گذاری

اگر همان 7% حقوق بیمه شدگان که به تامین اجتماعی پرداخت می شود را به بیمهنامه عمر و سرمایه گذاری اختصاص دهیم ، مبالغ نهائی جهت پرداخت مستمری یکجا یا مادام العمر این بیمه نامه ، چندین برابر عایدی بیمه تامین اجتماعی بوده و سرمایه هنگفتی را نصیب بیمه شده خواهد نمود