در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
رويه پرداخت خسارت (ثالث مالي) در برخورد با احشام به چه صورت می باشد؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)

بهترین پاسخ
(ماده 93، ماده 98و  ماده 210 آیین‌نامه راهنمائی و رانندگی مصوب 1384)

چنان‌چه در حادثه پيش آمده يك خودرو با احشام رها شده در سطح گذرگاه‌ها برخورد نموده باشد و در اين حادثه مسبب به هر ميزان كه مقصر باشد از محل بيمه شخص ثالث، با ارائه كروكي (استناد به موارد خارج از شمول ماده 40 قانون بيمه اجباري خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشي از وسايل نقليه مصوب 20/02/1395) خسارت قابل پرداخت خواهد بود.

در اين قبيل حوادث افسر ترسيم‌كننده كروكي نوع و تعداد احشام تلف شده را در كروكي قيد خواهد نمود كه پس از مراجعه صاحب احشام يا مقصر حادثه به شركت بيمه و دريافت مدارك ذيل اقدامات لازم جهت تشكيل پرونده صورت پذيرد.

در اين حوادث بلافاصله پس از مراجعه طرفين طي ارسال نامه به اداره دام پزشكي منطقه خواستار مشخص نمودن نوع، تعداد، وزن و حرام يا حلال شدن احشام (حلال گوشت) شويد.

ملاك محاسبه قيمت احشام حلال گوشت از قبيل گاو، گوسفند و...، نوع دام زنده مي‌باشد و نه گوشت خالص قابل فروش و ملاك محاسبه احشام ديگر از قبيل اسب بسته به نوع كاربرد كه صرف مسابقه يا باربري مي‌باشد ارزش آن توسط ادراه دام پزشكي مشخص خواهد شد.

لازم به ذكر است طبق رويه اكثر شركت‌هاي بيمه جهت شناسايي مالك احشام، از سوي شوراي شهر يا دهياري محل زندگي مالك خواستار معرفي شخص مالك مي‌شوند و يا طبق رويه شركت‌هاي ديگر خسارت را در وجه شخص نامبرده در كروكي پرداخت مي‌نمايند.

مدارك مورد نياز:
1- اصل كروكي
2- تصوير برابر با اصل شده بيمه‌نامه مقصر.
3- تصوير برابر با اصل شده بيمه‌نامه.
4- يك قطعه برش خسارت.
5- تصوير برابر با اصل شده گواهينامه مقصر.
6- تصوير برابر با اصل شده كارت خودرو.
7- نامه ارسال شده اداره دامپزشكي منطقه مبني بر مشخص نمودن نوع، تعداد، وزن و حلال يا حرام شدن احشام.
8- معرفي‌نامه از سوي شوراي شهر يا دهياري منطقه مبني بر معرفي مالك احشام.
لازم به ذکر است چنان‌چه مشخصات مقصر و نوع خودرو دقيقاً در كروكي قيد شده باشد ديگر نياز به برابر با اصل بودن كارت خودرو و گواهينامه همچنين بيمه‌نامه نمي‌باشد.