در دیه و بیمه خودرو توسط
سلام آیا جریمه یک درصدی شخص ثالث و دو درصدی بدنی جز شرایط پرداخت خسارت به زیاندیده می باشد بیمه میتواند بعد از وقوع تصادف مبالغی را تحت عنوان جریمه از بیمه شونده اخذ کند.؟ راهنمایی بفرمایید باتشکر
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)
استناد به ماده 5 قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مصوب 1387/04/16 و ماده 14 قانون بیمه اجباری مصوب 1395/02/20 شرکت بیمه موظف است خسارت زیان دیده را بدون هرگونه شرط پرداخت نماید سپس جهت بازیافت مبلغ قابل ریکاوری به مسبب رجوع نماید...

*****

ماده14ـ در حوادث رانندگی منجر به جرح یا فوت که به استناد گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی یا پلیس‌راه، ‏علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات رانندگی حادثه‌ساز باشد، بیمه‌گر مکلف است خسارت زیان‌دیده را بدون هیچ شرط و اخذ تضمین پرداخت کند و پس از آن می‌تواند به شرح زیر برای بازیافت به مسبب حادثه مراجعه کند:

الف ـ در اولین حادثه ناشی از تخلف حادثه‌ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه‌نامه: معادل دو و نیم درصد (5/2%) از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت‌شده

ب ـ در دومین حادثه ناشی از تخلف حادثه‌ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه‌نامه: معادل پنج‌درصد (5%) از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت‌شده

پ ـ در سومین حادثه ناشی از تخلف حادثه‌ساز و حوادث بعد از آن در طول مدت بیمه‌نامه: معادل ده‌درصد (10%) از خسارت‌های بدنی و مالی پرداخت‌شده

تبصره ـ مصادیق و عناوین تخلفات رانندگی حادثه‌ساز به موجب ماده (7) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 8/12/1389 تعیین می‌شود

****ماده۵ ـ بيمه‌گر ملزم به جبران خسارت‌هاي وارد شده به اشخاص ثالث تا حد مذكور در بيمه‌نامه خواهدبود. در حوادث رانندگي منجر به جرح يا فوت كه به استناد گزارش كارشناس تصادفات راهنمايي و رانندگي يا پليس راه علت اصلي وقوع تصادف يكي از تخلفات رانندگي حادثه‌‌ساز باشد بيمه‌گر موظف است خسارت زيان‌ديده را بدون هيچ شرطي پرداخت نمايد و پس از آن مي‌تواند جهت بازيافت يك درصد (۱%) از خسارت‌هاي بدني و دو درصد (۲%) از خسارت‌هاي مالي پرداخت شده به مسبب حادثه مراجعه نمايد. در صورتي كه به موجب گزارش كارشناس تصادفات راهنمايي و رانندگي يا پليس راه علت اصلي وقوع تصادف يكي از تخلفات رانندگي حادثه‌ساز باشد گواهينامه راننده مسبب حادثه از يك تا سه ماه توقيف مي‌شود و رانندگي در اين مدت ممنوع و در حكم رانندگي بدون گواهينامه است.

تبصره ـ مصاديق و عناوين تخلفات رانندگي حادثه‌ساز به پيشنهاد وزير كشور و تصويب هيأت وزيران مشخص مي‌شود.