در دیه و بیمه خودرو توسط
سلام و عرض خسته نباشید خدمت همه کارشناس و مشاوران بیمه

درچه مدت دیه پرداخت میشود؟
1 پاسخ
توسط (840 امتیاز)

مهلت پرداخت دیه از زمان وقوع جنایت و یا حادثه به ترتیب زیر است مگر اینکه به نحو دیگری تراضی شده باشد :

  1. 1 – در جرائم عمدی موجب دیه ، مهلت پرداخت دیه ظرف مدت یک سال قمری است .
  2. 2 – درجرائم شبه عمد مهلت پرداخت دیه ، ظرف مدت دو سال قمری است و پرداخت کننده باید هر سال نصف آن را پرداخت نماید .
  3. 3 – در جرائم خطای محض مهلت پرداخت دیه ، ظرف مدت سه سال قمری است و پرداخت کننده باید هر سال یک سوم دیه را پرداخت نماید .

هرگاه پرداخت کننده در بین مهلت های مقرر نسبت به پرداخت تمام و یا قسمتی از دیه اقدام نماید ، محکوم له مکلف به قبول آن است .

در صورتی که پرداخت کننده بخواهد هریک از انواع دیه را پرداخت نماید و یا پرداخت دیه به صورت اقساطی باشد معیار ، قیمت زمان پرداخت است مگر آنکه به یک مبلغ قطعی توافق شده باشد .

در مواردی که بین مرتکب جنایت عمدی و اولیاء دم یا مجنی علیه بر گرفتن دیه توافق شود ولیکن مهلت پرداخت آن مشخص نگردد ، دیه باید ظرف مدت یک سال از حین تراضی پرداخت گردد .

پرداخت دیه از سمت شرکت بیمه

طبق قانون شرکتها یک ماه فرصت دارن هر مدارکی رو از مقصر و زیاندیده بخوان و حداکثر ظرف 15 روز پس از دریافت و تکمیل پرونده خسارت رو پرداخت کنند

الهه مهدی پور

کارشناس و مشاور بیمه

بیمه پارسیان اصفهان- کد 530950