در بازنشستگی و مستمری توسط
سوال کرده بودم.....
(خانمی هستم که در حال حاضر 8 سال سابقه بیمه اجباری( 6 سال بیمه اجباری+6 ماه مرخصی زایمان+18 ماه بیکاری) دارم و 36 سالمه
میخواستم بدونم اگر 12 سال دیگه بیمه اختیاری یا زنان خانه دار رد کنم میتونم در سن 48 سالگی با 20 سال سابقه بازنشسته بشم یا خیر؟)

.....ممنون که زود جواب دادید...فرمودید خیر ...
ولی نفرمودید که پس با چه شرایطی و بعد از چند سال میتونم بازنشست بشم ؟!
یعنی حتما باید به سن 55 برسم تا با 8سال بیمه اجباری و 12 سال اختیاری بتونم بازنشست بشم؟! منظورم اینه که اگه از سن 48 سالگی دیگه بیمه پرداخت نکنم و 55 سالگی درخواست بازنشستگی بدم آیا میتونم با حقوق کامل بازنشسته بشم؟!
یا به نظرتون تا 55 سالگی دایم پرداخت کنم که در اون صورت سابقه م به 27 سال میرسه...
ممنون میشم اگه منو از ابهام در بیارید....
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

سلام در صورت ادامه بیمه تا سن 55 سالگی می توانید با 27 روز حقوق بازنشسته شوید ولی اگر ادامه ندهید و با 20 روز حقوق بازنشسته شوید مستمری پرداختی به شما در هر دو حالت نباید از حداقل ها قانونی وزارت کار در آن سال کمتر باشد ولی باتوجه به میزان حق پرداختی توسط شما شاید حقوق دریافتی با 20 یا 27 روز حقوق بیشتر از حداقل های وزارت کار شود

در تعیین میزان مستمری قابل پرداخت به بازنشستگان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی، دو عامل سابقه پرداخت حق بیمه و حقوق و مزایای مبنای کسر حق بیمه، نقش اساسی را ایفا می کندبرای تعیین میزان مستمری متعلقه به هر فرد بازنشسته، پس از محاسبه متوسط مزد یا حقوق بیمه شده، عدد بدست آمده در سابقه پرداخت حق بیمه ضرب شده و سپس عدد حاصله بر ۳۰ تقسیم می شودمتوسط مزد یا حقوق بیمه شده نیز از مجموع مزد یا حقوق مبنای کسر حق بیمه در آخرین دو سال اشتغال بیمه شده تقسیم بر عدد ۲۴بدست می آیدبه این ترتیب در واقع مزد یا حقوقی که بیمه شده در آخرین دو سال پایان کار خود دریافت می کند و حق بیمه ماهانه او بر مبنای آن محاسبه می شود، نقش مهمی در تعیین مستمری بازنشستگی دارد.

اطلاعات بیشتر در :

 شرایط بازنشستگی